

Τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Σχολής παράγονται με την εποπτεία του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής στα πλαίσια του εργαστηρίου καλλιέργειας σιτηρών και της ολοκληρωμένης πρότασης στη διαχείριση των παραγώγων του σίτου.
Από τα σιτηρά αυτά παράγεται εξαιρετικής ποιότητας σιμιγδάλι που με την προσθήκη των γνωστών για την ποιότητά τους προϊόντων γάλακτος και αυγών Ω3 της Σχολής, δημιουργούν μια μοναδική ζύμη για την παραγωγή των παραδοσιακών ζυμαρικών μας. Τα αυγά, αμέσως μετά τη συλλογή τους, μαζί με το ολόφρεσκο γάλα της Σχολής μεταφέρονται στο εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών, όπου παράγονται προϊόντα νόστιμα και θρεπτικά, συνώνυμα της αξίας και του μεγέθους του εκπαιδευτικού έργου της Σχολής.
Το εργαστήριο σίτου ολοκληρώνει τη φιλοσοφία της Σχολής «από το χωράφι στο ράφι», που μεταδίδει στους μαθητές και σπουδαστές της.