

Εξίσου αγαπητές είναι και οι ολόφρεσκες γαλοπούλες μας. Πρόκειται για ένα ακόμη προϊόν που εισήγαγε η Σχολή στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και το οποίο υπόκειται στα ευεργετικά αποτελέσματα της συνεχούς έρευνας που πραγματοποιεί η Σχολή σε θέματα που αφορούν τη διατροφή των πουλερικών και την ποιότητα του κρέατος.
Από τον Ιούνιο 2018, τα στελέχη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής συμμετέχουν στην επιλογή, επιμόρφωση και επίβλεψη των εκτροφέων γαλόπουλων, θεσπίζοντας συγκεκριμένες προδιαγραφές από την έναρξη της εκτροφής τους μέχρι την παράδοση του κρέατός τους στην «Πασσιάς». Επίσης, φροντίζουν για την εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, καθώς και για την ταυτοποίηση των προϊόντων σε κάθε στάδιο της παραγωγής μέσω ειδικών εργαστηριακών ελέγχων.
Οι γαλοπούλες είναι, επίσης, διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ευχαριστιών το Νοέμβριο και δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα.